Sølvfjellet 1290 moh

- SØLVFJELLET 1290 MOH -Toppen med det vakre navnet Sølvfjellet, grenser til kommunene Lavangen og Gratangen i Sør-Troms. Fjellet er nærmeste "nabo" til den mye mere kjente toppen Spanstinden, og kommer nok definitivt litt i skyggen av sin mer kjente og høyere "storebror" i nord-øst.

-

Bortsett fra folk som "samler" på topper, tror jeg neppe Sølvfjellet har særlig mange besøk. Alle sammen går istedet til naboen. Forståelig nok akkurat det. Men om en vil ha med seg en svært enkel "bonustopp" om en tar turen til Spanstinden en gang, kan en enkelt ta turen innom Sølvfjellet i samme slengen. Om en bruker en time ekstra på tur, når en toppen av Sølvfjellet i samme turen.

-

Selv kombinerte jeg disse to toppene. Startstedet er det samme for begge toppene, nemlig ved Bukkemyra på Gratangsfjellet. 

-

Med start fra E6, er Sølvfjellet (og Spanstinden) meget tilgjengelig for alle. Turen til Spanstinden er på omlag 11-12 kilometer, mens en tur bare innom Sølvfjellet nok er et par kilometer kortere.

-

Jeg besøkte Sølvfjellet som første topp i denne dobbel-toppturen, den 27. juni 2011. Totalt brukte jeg omlag 3 timer og 30 minutter på turen min innom begge toppene. 


For mere detaljert turbeskrivelse og fotoalbum fra turen min til Sølvfjellet, se albumet mitt Spanstinden.- Øystein -


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 21:22

flott beskrivelse. tar turen før vi setter nesa sørover til oslo.

...
27.10 | 08:28

Hei! Jeg og en kamerat var på samme turen i august, flott tur, dette, samt mange andre fine fjellturområder der oppe. Det er nok litt flatere her i trøndelagen.

...
02.08 | 08:09

du må gå in på ut.no og så ser du durmålstinden det er fjellet bak det uten navn som er 1727 moh det er ippocohkka

...
29.07 | 00:02

Takk for hyggelig tilbakemelding på siden min, Bente! Dette gir ny giv for å fortsette arbeidet med turbeskrivelser og fotoalbum fra turene jeg går!

...
Du liker denne siden